30 april 2022
12:15

Värtans IK Vit 1

Referat: Karlbergs BK Gul - Värtans IK Vit 1

Ett lite längre ref. denna gång, författat av Ralf Grahn. Matchen i sin helhet finns på VEO, hör av er till Ralf om ni saknar inlogg!

Kristinebergs Bollplan, 12C, soligt, lätt SV-vind

1 perioden: jämn inledning där båda lagen kände på varandra. KB skapade lite tryck i början, men utan några direkta chanser. Ju längre perioden led desto mer flyttade Värtan upp spelet, i slutet av perioden kom Linnea först på en retur och gjorde 0-1, ett par anfall senare fick Elsa chansen att nypa dit tvåan (0-2).

2 perioden: Värtan kom direkt till flera lägen utan att få utdelning. Ett tätt och disciplinerat försvarsspel gjorde att Värtan kom till snabba spelvändningar och efter ett antal räddningar av motståndarmålvakten och stolparna kom utdelningen av Mary (0-3). Bella gjorde bra räddningar på de fåtal chanser som KB fick till.

3 perioden: Nu blev det tydligare att KB inte orkade starta presspelet mot Värtans uppspel från målvakten, våra backar fick tid på sig och uppspelen blev mer precisa och med fler passningar. Vi ska fortsätta öva på hur vi kan vårda bollen med mer precisa passningar och bättre/snabbare bollmottagningar, det ger utdelning. Mål blev det också i tredje:
Först slog Astrid en hörna som Mary stötte in på mållinjen (0-4). Några minuter senare, i ett fint anfall på omställning, slog Elsa en crosspassning till Ida, som tog emot bollen och tryckte iväg ett hårt skott som målvakten lämnade retur på. Två Värtanspelare var först på returen, Mary var på bollen och resultat utökades till 0-5. Sigrid avslutade sedan målskyttet, frispelad av Ida, med ett skott till höger om målvakten (0-6). KB hade sedan ett par chanser att få till ett tröstmål, men matchen slutade 0-6 och det var många glada ansikten efteråt!